Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste w wykonaniu i uwielbiane przez dzieciaki.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 316
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27361
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8980
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 744
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 316
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27361
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8980
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 744
Składniki
W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki.
Do drugiej miski wbijamy jajka, roztrzepujemy, dodajemy mleko, roztopione i wystudzone masło i colę.
Mokre składniki wlewamy do suchych i delikatnie mieszamy.
Blaszkę o wymiarach 25x36 cm lub 2 mniejsze keksówki smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Przelewamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°. Pieczemy 40-45 minut (do suchego patyczka) Gotowe i wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową.