Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste w wykonaniu i uwielbiane przez dzieciaki.
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5194
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1691
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 653
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5194
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1691
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 653
Składniki
W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki.
Do drugiej miski wbijamy jajka, roztrzepujemy, dodajemy mleko, roztopione i wystudzone masło i colę.
Mokre składniki wlewamy do suchych i delikatnie mieszamy.
Blaszkę o wymiarach 25x36 cm lub 2 mniejsze keksówki smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Przelewamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°. Pieczemy 40-45 minut (do suchego patyczka) Gotowe i wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową.