Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe, bardzo wilgotne i malinowe. Szybkie, proste i bardzo eleganckie.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 279
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11085
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3562
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1212
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4219
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 279
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11085
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3562
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1212
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4219
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, solą, kakao i startą czekoladą.
Miękkie masło utrzeć z cukrem na jednolitą masę, następnie ciągle miksując dodać sok z cytryny i jajka, oraz maślankę. Zmiksować.
Do masy stopniowo dodawać mąkę (wymieszaną z innymi składnikami), cały czas miksując.
Formę (23cm) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przelać ciasto, na wierzchu poukładać maliny. Piec w temp. 200stC. przez około 30 min. Przestudzone ciasto można posypać cukrem pudrem i udekorować malinami.