Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe, bardzo wilgotne i malinowe. Szybkie, proste i bardzo eleganckie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1255
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 612
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1357
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1255
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 612
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1357
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, solą, kakao i startą czekoladą.
Miękkie masło utrzeć z cukrem na jednolitą masę, następnie ciągle miksując dodać sok z cytryny i jajka, oraz maślankę. Zmiksować.
Do masy stopniowo dodawać mąkę (wymieszaną z innymi składnikami), cały czas miksując.
Formę (23cm) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przelać ciasto, na wierzchu poukładać maliny. Piec w temp. 200stC. przez około 30 min. Przestudzone ciasto można posypać cukrem pudrem i udekorować malinami.