Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe, bardzo wilgotne i malinowe. Szybkie, proste i bardzo eleganckie.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2616
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106043
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2050
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5931
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2616
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106043
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2050
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5931
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, solą, kakao i startą czekoladą.
Miękkie masło utrzeć z cukrem na jednolitą masę, następnie ciągle miksując dodać sok z cytryny i jajka, oraz maślankę. Zmiksować.
Do masy stopniowo dodawać mąkę (wymieszaną z innymi składnikami), cały czas miksując.
Formę (23cm) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przelać ciasto, na wierzchu poukładać maliny. Piec w temp. 200stC. przez około 30 min. Przestudzone ciasto można posypać cukrem pudrem i udekorować malinami.