Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne, delikatne i puszyste ciasteczka czekoladowe, które doskonale komponują się z popołudniową kawką. Czekoladowe cookies świetnie sprawdzą się także jako energetyczna przekąska w ciągu dnia.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7679
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 243
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2692
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 553
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7679
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 243
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2692
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 553
Składniki
Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej, ale nie dopuszczamy do zagotowania - studzimy.
Jajka ubijamy z cukrem za pomocą miksera i dodajemy ziarenka wanilii.
Do ubitych jajek i cukru dodajemy ostudzone masło oraz czekoladę i ponownie miksujemy dla dobrego połączenia wszystkich składników. Do powstałej masy dodajemy obie mąki i odrobinę sody oczyszczonej. Wszystko dokładnie mieszamy, a ciasto wstawiamy na około 1 godzinę do lodówki.
Po tym czasie, za pomocą łyżki (ciasto jest dość kleiste) wykładamy masę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasteczka układamy w dużych odstępach, gdyż dość sporo urosną.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez około 9 - 10 minut.
Życzę smacznego! :)