Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odmienny sposób na gofry :) Przepis zaczerpnięty z internetu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5341
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5341
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Oddzielic żółtka od białek, białka ubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, późnej stopniowo dodawać mleko, mąkę, budyń, proszek do pieczenia, wody dodać tyle, by ciasto nie wyszło zbyt gęste, na końcu dodać białka, wymieszać. Smażyć w gofrownicy ok.3-4 min. Podawać dowolnie, ja proponuję dżem wiśniowy i bitą śmietanę. Polecam :)