Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 1093
Dodano: 14.03.2010
Odsłon: 8311
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Oddzielic żółtka od białek, białka ubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, późnej stopniowo dodawać mleko, mąkę, budyń, proszek do pieczenia, wody dodać tyle, by ciasto nie wyszło zbyt gęste, na końcu dodać białka, wymieszać. Smażyć w gofrownicy ok.3-4 min. Podawać dowolnie, ja proponuję dżem wiśniowy i bitą śmietanę. Polecam :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

monik77 08 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Witam jak zobaczyłam te gofry to aż mi ślinka cieknie i muszę dziś zrobić dzieciom bo tak apetycznie wyglądają..pozdrawiam .0 Kto głosował? | Odpowiedz

szynszylka 08 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
trzeba tylko uważać z ilością proszku do pieczenia bo może zostawić niefajny posmak0 Kto głosował? | Odpowiedz

edytek 28 marca 2010Zgłoś do usunięcia
A my poprostu wolimy takie bardziej wilgotne i miękkie niż chrupiące, bo to nie tosty :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Alicja15 28 marca 2010Zgłoś do usunięcia
oryginalny popomysł z dodaniem budyniu, ale polecam moj przepis na gofry i dodanie budyniu. Jak widac na zdjeciu pani gofry sa hmm sflaczałe =]1 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 15 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Od kilku dni mam gofrownicę i z chęcią wypróbuję ten przepis. Uwielbiam wszystko co łączy się z czekoladą! ;)1 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 14 marca 2010Zgłoś do usunięcia
no Edytko twoje goferki wyglądają super ,piąteczka0 Kto głosował? | Odpowiedz