Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis zaczerpnęłam z "wielkieżarcie" troszkę zmieniłam na prośbę męża. trochę pracochłonne ale smaczne.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12227
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1374
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12945
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4985
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12227
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1374
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12945
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4985
Składniki
żółtka utrzeć z cukrem i jedną margaryną dodać obie mąki kakao proszek do pieczenia delikatnie połączyć z ubitą pianą ,z gotowego ciasta upiec pięć placków , około 10 minut w 180 stopniach,muszą być pieczone na papierze do pieczenia bo są bardzo cieniutkie a papier dobrze potem się odkleja
z mleka obu mąk i cukru ugotować budyń przestudzić utrzeć z drugą margaryną przekładać placki a dodatkowo drugi i czwarty posmarować dżemem porzeczkowym