Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowiec na maślance z masą budyniową

Czekoladowiec na maślance z masą budyniową

Autor:

Przepisów i artykułów: 225 Ocena: 1461

Dodano:

Odsłon: 8707

Pyszne, szybkie w wykonaniu ciasto z masą budyniową, idealnie nadające się do kawki .

Składniki

  • Biszkopt: -3 szklanki mąki ryżowej
  • 2 szklanki maślanki
  • 1/4 szklanki oleju
  • 2 łyżko kakao
  • 2 łyżeczki sody
  • 1 łyżka przyprawy do piernika
  • słodzik (u mnie 3 łyżki erytrytolu )
  • Masa: - 2 opakowania budyniu bez cukru śmietankowego
  • 3 szklanki mleka do ugotowania budyniu
  • pół opakowania galaretki np. cytrynowej
  • Krem: - 1 śmietanka 30%
  • 1 saszetka fix śmietany
  • dodatki na wierzch wedle uznania (u mnie orzechy włoskie, polewa kakaowa)
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na biszkopt miksujemy do połączenia składników (maślanka musi być w temp. pokojowej). Tortownicę ( 22 cm) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę i pieczemy 40 min 180 stopni.

  2. Budynie gotujemy według przepisu, dodając do niego galaretkę.

  3. Ostudzony biszkopt przekrajmy na pół i przekładamy masą budyniową.

  4. Śmietankę miksujemy, dosypujemy fix i ubijamy do postania gęstej masy wygodnej do rozsmarowania. Smarujemy nią brzegi oraz wierch ciasta. Wedle uznania przyozdabiamy. Chowamy do lodówki najlepiej na noc.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 29 stycznia 2018 Ale pyszne ciacho, mniami :D
Biorę na rano, bo teraz ... trzeba dbać, o linię ;)
Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń