Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe, chrupiące z wierzchu, w środku super wilgotne.
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 116
Idealna przekąska na gorące dni. Szybko, zdrowo i pysznie. Najlepsze dla dzie...
Odsłon: 291
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 719
Ciasto jogurtowe z kubeczka to najprostsze ciasto które przygotujesz bez użyc...
Odsłon: 871
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 116
Idealna przekąska na gorące dni. Szybko, zdrowo i pysznie. Najlepsze dla dzie...
Odsłon: 291
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 719
Ciasto jogurtowe z kubeczka to najprostsze ciasto które przygotujesz bez użyc...
Odsłon: 871
Składniki
Kwadratową tortownicę (24 x 24cm) lub okrągłą o śr. 26cm wysmarować masłem i posypać mąką. Piekarnik nagrzać do 175 stopni.
Czekoladę połamać na małe kawałki i razem z masłem roztopić w kąpieli wodnej. Lekko ostudzić.
Jajka ubić z cukrem na najwyższych obrotach miksera na puszystą masę (ok. 10 minut), pod koniec ubijania dodać melasę.
Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia i solą.
Do ubitych jajek dodać czekoladę z masłem, zmniejszyć obroty i dodać przesianą mąkę.
Wiśnie odsączyć i dodać do masy. Delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy i piec ok. 60 minut. Pod koniec pieczenia przykryć folią aluminiową, że się za bardzo nie przypiekło. Smacznego :)