Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowy blok z ryżu preparowanego

Czekoladowy blok z ryżu preparowanego

Autor:

Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 11104

Dodano:

Odsłon: 34320

bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, pyszne, chrupiące kostki czekoladowo-ryżowe

Składniki

  • warstwa ciemna:
  • ryż preparowany 5 dag
  • czekolada 12,5 dag (pol na pol czekolada gorzka i mleczna)
  • masło 5,5 dag
  • miód płynny 1 łyzka
  • wartswa biała:
  • ryż preparowany 5 dag
  • czekolada biała 15 dag
  • masło 5,5 dag
  • miód płynny 1 łyzka
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Czekoladowy blok z ryżu preparowanego

Przygotowanie

  1. Ryż podpiec na suchej patelni do lekkiego zbrązowienia, uważać aby nie przypalić.
    W kąpieli wodnej roztopić masło z czekoladą gorzką i mleczną, dodać miód i wymieszać. Masę czekoladową wlać do ryżu i dobrze wymieszać. Blachę o wymiarach 20 x 20cm wyłozyć papierem do pieczenia i wyłozyć ciemną masę ryżową, wyrównac, ugnieśc i wstawic do lodówki. W tym czasie tak samo przygotowac białą masę, wyłozyć ją na ciemną, wyrównac, docisnąc i wstawić do lodówki. Po kilku godzinach chłodzenia pokroic. Przechowywac w lodówce. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń