Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy budyń dla smakoszy czekolady :)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 761
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 486
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 761
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 486
Składniki
1 szklankę mleka podgrzać i wyłączyć. Wkruszyć czekoladę i mieszać, aż powstanie sos czekoladowy. Zacząć podgrzewać. W pozostałym mleku rozprowadzić skrobię kukurydzianą oraz cukier. Wlać do podgrzewanego sosu czekoladowego. Mieszać i gotować na małym ogniu. Pod koniec dodać masło. Gdy na powierzchni pojawią się pęcherze powietrza, należy jeszcze minutę gotować a następnie wyłączyć. Smacznego.