Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy budyń dla smakoszy czekolady :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3358
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3730
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 293
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 506
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3358
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3730
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 293
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 506
Składniki
1 szklankę mleka podgrzać i wyłączyć. Wkruszyć czekoladę i mieszać, aż powstanie sos czekoladowy. Zacząć podgrzewać. W pozostałym mleku rozprowadzić skrobię kukurydzianą oraz cukier. Wlać do podgrzewanego sosu czekoladowego. Mieszać i gotować na małym ogniu. Pod koniec dodać masło. Gdy na powierzchni pojawią się pęcherze powietrza, należy jeszcze minutę gotować a następnie wyłączyć. Smacznego.