Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i gorzka czekolada. Ja od siebie dodałam cynamon i szczyptę anyżu.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7877
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3117
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7877
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3117
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki i wyciąć gniazdo nasienne. Następnie pokroić na mnaiejsze kawałki. Przełożyć do garnka, dodać przyprawy, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Po kilku minutach kiedy jabłka będą miękkie zdjąć z gazu lub płyty i odcedzić z nadmiaru soku.
Do gorących jabłek dodać połamaną gorzką czekoladę. Wymieszać aż czekolada się rozpuści a następnie zmiksować. Można też czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ja to pominęłam bo bardzo ładnie rozpuściła się w gorących jabłkach. Do zmiksowanego musu dodałam kruszonych ziaren kakaowca.
Przelałam do malutkiej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodziłam w lodówce. Potem udekorowałam jeszcze czekaladą.