Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i gorzka czekolada. Ja od siebie dodałam cynamon i szczyptę anyżu.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 762
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2057
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 762
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2057
Składniki
Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki i wyciąć gniazdo nasienne. Następnie pokroić na mnaiejsze kawałki. Przełożyć do garnka, dodać przyprawy, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Po kilku minutach kiedy jabłka będą miękkie zdjąć z gazu lub płyty i odcedzić z nadmiaru soku.
Do gorących jabłek dodać połamaną gorzką czekoladę. Wymieszać aż czekolada się rozpuści a następnie zmiksować. Można też czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ja to pominęłam bo bardzo ładnie rozpuściła się w gorących jabłkach. Do zmiksowanego musu dodałam kruszonych ziaren kakaowca.
Przelałam do malutkiej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodziłam w lodówce. Potem udekorowałam jeszcze czekaladą.