Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i gorzka czekolada. Ja od siebie dodałam cynamon i szczyptę anyżu.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 62
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 79
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 165
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 62
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 79
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 165
Składniki
Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki i wyciąć gniazdo nasienne. Następnie pokroić na mnaiejsze kawałki. Przełożyć do garnka, dodać przyprawy, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Po kilku minutach kiedy jabłka będą miękkie zdjąć z gazu lub płyty i odcedzić z nadmiaru soku.
Do gorących jabłek dodać połamaną gorzką czekoladę. Wymieszać aż czekolada się rozpuści a następnie zmiksować. Można też czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ja to pominęłam bo bardzo ładnie rozpuściła się w gorących jabłkach. Do zmiksowanego musu dodałam kruszonych ziaren kakaowca.
Przelałam do malutkiej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodziłam w lodówce. Potem udekorowałam jeszcze czekaladą.