Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój przepis na wyborne ciasto na stół świąteczny.
Kto nie zna ciasteczek Oreo? Jakiś czas temu szturmem zdobyły nasze serca i p...
Odsłon: 1277
Jeśli jesteś fanem ciasteczek Oreo, ten sernik na pewno przypadnie Ci do gust...
Odsłon: 33524
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 444
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 444
Składniki
Wykonanie ciasta: Białka ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier drobny. W trakcie miksowania dodawać po jednym żółtku, dodać olej, mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Połowę oreo pokruszyć, dodać do ciasta i wymieszać łyżką. Gotowe ciasto przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec około 20-25 minut. Po upieczeniu place ostudzić. Wykonanie kremu: Mascarpone ubić z cukrem pudrem, dodać masło orzechowe i dalej miksować aż masa będzie jednolita. Drugą część ciastek oreo pokruszyć dodać do kremu, wymieszać łyżką (przed wykładaniem na biszkopt możemy krem schłodzić w lodówce) Gotowy krem wyłożyć na upieczony biszkopt, starannie wyrównać i wstawić do lodówki przynajmniej na dwie godziny. W między czasie czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić i wylać na schłodzony placek i ozdobić dowolną posypką. SMACZNEGO.
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Desery
Najprostsze cake pops
Desery
Śmietanowiec z truskawkami
Biszkopt japoński
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 47679
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Nareszcie wyczekany przez cały rok rabarbar pojawia się w sklepach i na dział...
Odsłon: 297