Do góry

Desery Przepis na:

czekoladowy sernik na zimno

czekoladowy sernik na zimno

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 426

Dodano:

Odsłon: 154

bardzo kremowy sernik na zimno bez dodatku żelatyny

Składniki

  • twaróg sernikowy - 1 kg
  • gorzka czekolada - 400 g
  • cukier puder - 1,5 szklanki
  • śmietana kremówka 36% - 200 ml
  • herbatniki - 200 g
  • masło - 70 g
  • płatki kokosowe lub owoce (opcjonalnie)
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
czekoladowy sernik na zimno

Przygotowanie

  1. Masło stopić, herbatniki pokruszyć na piasek, wymieszać. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć przygotowaną mieszanką. Włożyć do lodówki do schłodzenia.

  2. Czekoladę połamać na kawałki, rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić. Twaróg utrzeć z cukrem pudrem, następnie partiami dodawać ostudzoną czekoladę. Śmietanę ubić na krem, delikatnie wymieszać z serem.

  3. Na przygotowany herbatnikowy spód wyłożyć masę serową. Włożyć do lodówki na kilka godzin do stężenia.
    Gotowy sernik można udekorować płatkami kokosowymi lub ulubionymi owocami (świetnie sprawdzą się wiśnie).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń