Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo kremowy sernik na zimno bez dodatku żelatyny
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14029
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15879
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6419
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14029
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15879
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6419
Składniki
Masło stopić, herbatniki pokruszyć na piasek, wymieszać. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć przygotowaną mieszanką. Włożyć do lodówki do schłodzenia.
Czekoladę połamać na kawałki, rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić. Twaróg utrzeć z cukrem pudrem, następnie partiami dodawać ostudzoną czekoladę. Śmietanę ubić na krem, delikatnie wymieszać z serem.
Na przygotowany herbatnikowy spód wyłożyć masę serową. Włożyć do lodówki na kilka godzin do stężenia. Gotowy sernik można udekorować płatkami kokosowymi lub ulubionymi owocami (świetnie sprawdzą się wiśnie).