Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ramach urozmaicenia na budyniu czekoladowym i spodzie migdałowym. Zniknął w ekspresowym tempie.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22491
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14781
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4575
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43937
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 593
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 596
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22491
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14781
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4575
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43937
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 593
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 596
Składniki
Dno tortownicy (28cm) wysmarować masłem. Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Migdały i mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części w proporcjach 2/3 na 1/3. Większą częścią wylepić dno tortownicy. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Proszek budyniowy wymieszać z cukrem, powoli dolewać mleko, cały czas mieszając. Następnie dodać śmietanę.
Z pozostałego ciasta uformować wałek i wykleić nim brzegi tortownicy. Wlać masę śmietanową. Wstawić do piekarnika na środkowy poziom, piec 60-65 minut. Po upieczeniu ostudzić, a następnie wstawić do lodówki.
Czekoladę razem z masłem i śmietaną rozpuścić w kąpieli wodnej. Posmarować ciasto i pozostawić do zastygnięcia. Smacznego :)