Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie podstawowe składniki typu mąka, cukier, jajka, to proponuję wyczarować z nich tę oto delicję. ;) Najlepiej smakuje prosto z pieca. :)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4062
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415937
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2727
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4062
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415937
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2727
Składniki
Przygotowanie zacznijmy od wysmarowania formy masłem oraz od obrania bananów. Banany pokroić w plastry i skropić sokiem z cytryny.
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać cukier wanilinowy oraz miękkie masło, ciągle miksując. Do masy przesiać mąkę oraz proszek do pieczenia i dodać mleko - utrzeć ciasto. Naczynie uzupełnić połową ciasta. Nałożyć połowę bananów.
Nałożyć pozostałe ciasto oraz banany.
Tak przygotowane ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez 50 minut w 200 stopniach C (do suchego patyczka).
Ciasto oprószyć cukrem pudrem i zajadać ciepłe. Smacznego! :)