Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe co nieco, dla tych, co lubią delicje.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 246
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 125
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 37
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 35
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 246
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 125
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 37
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 35
Składniki
2 galaretki rozpuścić w 0,5 l wrzącej wody, dać do wystudzenia. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową i ułożyć warstwę herbatników. Składniki polewy zagotować i wystudzić (można użyć gotowej polewy). Tężejącą galaretkę wymieszać z dżemem, dać do lodówki, jak gęstnieje wyłożyć na ciastka, przykryć drugą warstwą herbatników, polać zimną polewą. schłodzić.
Galaretki i dżem powinny być w tym samym smaku, ja użyłam malinowe, bo miałam dżem własnej roboty.