Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie kruchego ciasta,jabłek i sera
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
mąkę posiekać z proszkiem do pieczenia i margaryną. Dodać cukier ,jajka i zagnieść ciasto (gdyby nie chciało się sklejać można dodać trochę gęstej śmietany).Podzielić ciasto na 3 części ,rozwałkować i upiec 3 placki na jasny kolor w prostokątnej blaszce (25/40cm) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą
masa serowa :margarynę rozpuścić w garnku,dodać do niej zmielony ser,cukier,cukier waniliowy i żółtka i wszystko razem zagotować ,do gotującej się masy wlać mleko rozrobione z mąką ziemniaczaną i jeszcze chwilę gotować.Gorącą masę wylać na pierwszy placek i przykryć drugim plackiem
masa jabłkowa : jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce,włożyć do garnka,podlać niewielką ilością wody (0,5 - 1 szklanki wody)i uprażyć.Gdy jabłka będą miękkie i zmniejszy się ilość soku zestawić z ognia i dodać galaretkę ,dobrze wymieszać następnie wylać na drugi placek i przykryć trzecim.Polać polewą czekoladową.Ciasto musi nasiąknąć więc najlepiej kroić go dopiero na drugi dzień