Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser, ze świeżych lub mrożonych truskawek.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15848
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4797
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 537
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15848
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4797
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 537
Składniki
Do garnka wsadzić truskawki, cukier żelujący i cynamon. Gotować na małym ogniu mieszając od czasu do czasu aż truskawki zmiekną.
Mus z białej czekolady : do garnka wsadzamy połamana białą czekoladę, dodajemy startą skórkę z dwóch limonek i sok z jednej limonki oraz 100 ml śmietany. Gotujemy ostrożnie uważając by nie doszło do zagotowania, aż czekolada się rozpuści. 400 ml śmietany ubijamy na sztywno. Do rozpuszczonej czekolady dodajemy powoli ubitą śmietanę.
Truskawki wlewamy do szklanki od whisky do połowy, resztę wypełniamy musem. Całość należy schłodzić w lodówce.