Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser, ze świeżych lub mrożonych truskawek.
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 86
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 88
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 130
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 86
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 88
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 130
Składniki
Do garnka wsadzić truskawki, cukier żelujący i cynamon. Gotować na małym ogniu mieszając od czasu do czasu aż truskawki zmiekną.
Mus z białej czekolady : do garnka wsadzamy połamana białą czekoladę, dodajemy startą skórkę z dwóch limonek i sok z jednej limonki oraz 100 ml śmietany. Gotujemy ostrożnie uważając by nie doszło do zagotowania, aż czekolada się rozpuści. 400 ml śmietany ubijamy na sztywno. Do rozpuszczonej czekolady dodajemy powoli ubitą śmietanę.
Truskawki wlewamy do szklanki od whisky do połowy, resztę wypełniamy musem. Całość należy schłodzić w lodówce.