Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 1271
Dodano: 02.04.2010
Odsłon: 4899
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Do garnka wsadzić truskawki, cukier żelujący i cynamon. Gotować na małym ogniu mieszając od czasu do czasu aż truskawki zmiekną.
Mus z białej czekolady : do garnka wsadzamy połamana białą czekoladę, dodajemy startą skórkę z dwóch limonek i sok z jednej limonki oraz 100 ml śmietany. Gotujemy ostrożnie uważając by nie doszło do zagotowania, aż czekolada się rozpuści. 400 ml śmietany ubijamy na sztywno. Do rozpuszczonej czekolady dodajemy powoli ubitą śmietanę.
Truskawki wlewamy do szklanki od whisky do połowy, resztę wypełniamy musem. Całość należy schłodzić w lodówce.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

anika80 18 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Wygląda bajecznie, na pewno tak smakuje0 Kto głosował? | Odpowiedz

karolciaa 07 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Truskawki i biała czekolada...mniam :) Do ulubionych!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 03 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
wygląda super do ulubinych.0 Kto głosował? | Odpowiedz

gvlba 03 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Musi być pycha.Dodaje do ulubionych.0 Kto głosował? | Odpowiedz