Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser, ze świeżych lub mrożonych truskawek.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 512
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 279
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9744
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1143
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4489
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 512
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 279
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9744
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1143
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4489
Składniki
Do garnka wsadzić truskawki, cukier żelujący i cynamon. Gotować na małym ogniu mieszając od czasu do czasu aż truskawki zmiekną.
Mus z białej czekolady : do garnka wsadzamy połamana białą czekoladę, dodajemy startą skórkę z dwóch limonek i sok z jednej limonki oraz 100 ml śmietany. Gotujemy ostrożnie uważając by nie doszło do zagotowania, aż czekolada się rozpuści. 400 ml śmietany ubijamy na sztywno. Do rozpuszczonej czekolady dodajemy powoli ubitą śmietanę.
Truskawki wlewamy do szklanki od whisky do połowy, resztę wypełniamy musem. Całość należy schłodzić w lodówce.