Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser, ze świeżych lub mrożonych truskawek.
Do garnka wsadzić truskawki, cukier żelujący i cynamon. Gotować na małym ogniu mieszając od czasu do czasu aż truskawki zmiekną.
Mus z białej czekolady : do garnka wsadzamy połamana białą czekoladę, dodajemy startą skórkę z dwóch limonek i sok z jednej limonki oraz 100 ml śmietany. Gotujemy ostrożnie uważając by nie doszło do zagotowania, aż czekolada się rozpuści. 400 ml śmietany ubijamy na sztywno. Do rozpuszczonej czekolady dodajemy powoli ubitą śmietanę.
Truskawki wlewamy do szklanki od whisky do połowy, resztę wypełniamy musem. Całość należy schłodzić w lodówce.
Sernik bez masełka,pomyślałam...nie to nie wyjdzie! a jednak:)
Odsłon: 11094
Sernik jest o smaku cytrynowym, upieczony na spodzie z herbatników, w polewie...
Odsłon: 3098
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 409
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1527
Tą pizzę mogłabym jeść codziennie. Sekretem jest ciasto, które wypiekane jest...
Odsłon: 131
Pyszna, zdrowa i orzeźwiająca lemoniada świetnie gasi pragnienie w upalne dni.
Odsłon: 526
Nie ma chyba osoby, która nie lubiłaby gołąbków: gotowanych, pieczonych, smaż...
Odsłon: 19538
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 409
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1527
Tą pizzę mogłabym jeść codziennie. Sekretem jest ciasto, które wypiekane jest...
Odsłon: 131
Pyszna, zdrowa i orzeźwiająca lemoniada świetnie gasi pragnienie w upalne dni.
Odsłon: 526
Nie ma chyba osoby, która nie lubiłaby gołąbków: gotowanych, pieczonych, smaż...
Odsłon: 19538
Składniki
Do garnka wsadzić truskawki, cukier żelujący i cynamon. Gotować na małym ogniu mieszając od czasu do czasu aż truskawki zmiekną.
Mus z białej czekolady : do garnka wsadzamy połamana białą czekoladę, dodajemy startą skórkę z dwóch limonek i sok z jednej limonki oraz 100 ml śmietany. Gotujemy ostrożnie uważając by nie doszło do zagotowania, aż czekolada się rozpuści. 400 ml śmietany ubijamy na sztywno. Do rozpuszczonej czekolady dodajemy powoli ubitą śmietanę.
Truskawki wlewamy do szklanki od whisky do połowy, resztę wypełniamy musem. Całość należy schłodzić w lodówce.
Przepisy Desery
Desery
Brownie rabarbarowe
Desery
Ciasto migdałowe z rabarbarem
Desery
Kruche ciasteczka z cukrem
Desery
Sernik z wiaderka na cieście kruchym
Brownie rabarbarowe
Jedni się nim zachwycają, inni omijają z daleka. Dla fanów rabarbaru.
Odsłon: 30
Ciasto migdałowe z rabarbarem
Mieszanka słodkiego i kwaśnego - delikatne, puszyste migdałowe ciasto, słodko...
Odsłon: 39