Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letni, kremowy i delikatny sernik z owocami sezonowymi i orzeźwiającą, cytrynową galaretką. Pyszny i łatwy deser na upalne, letnie dni na pewno posmakuje wszystkim. Bardzo polecam!:)
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 45
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 333
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30758
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9065
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 776
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 45
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 333
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30758
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9065
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 776
Składniki
Spód ciasteczkowy: Ciasteczka rozdrobnić w malakserze na drobny piasek. Masło rozpuścić i dodać do pokruszonych ciasteczek. Wymieszać. Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm. Dno tortownicy wysmarować olejem bądź masłem. Masą ciasteczkową wylepić dno przygotowanej tortownicy. Delikatnie uklepać i włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
Masa serowa: Włączyć piekarnik i ustawić temp. 130 st. C, termoobieg. Twaróg, serek mascarpone, śmietankę i cukier puder umieścić w dużym naczyniu i zmiksować na gładki krem. (Jeśli posiadamy blender to należy miksować blenderem. Jeśli nie mamy blendera to miksujemy zwykłym robotem kuchennym) Dodać jajko, zmiksować do połączenia składników. Na końcu dodać mąkę ziemniaczaną i ziarenka z laski wanilii. Zmiksować. Masę serową wyłożyć na schłodzony spód ciasteczkowy i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 45 min. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i studzić sernik przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Galaretka owocowa: Galaretkę cytrynową rozpuścić w gorącej wodzie. Pozostawić do całkowitego ostudzenia. Na ostudzony sernik wyłożyć równomiernie borówki i maliny. Zalać lekko tężejącą galaretką cytrynową. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Smacznego!