Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewka na słodko czyli deser palce lizać, w tę myśl doskonale wpisuje się ciasto marchewkowe. Jeśli macie w domu zalegającą marchewkę to jest to doskonały sposób żeby ją wykorzystać. Ciasto marchewkowe jest wilgotne, puszyste i doskonale komponuje się z słodką serkową polewą. Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1738
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 58
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1738
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 58
Składniki
Ciasto: • Mieszamy razem: mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, sodę oczyszczoną, cynamon oraz sól • Jajka ucieramy z cukrem trzcinowym a następnie dodajemy olej oraz pozostałe suche składniki powoli mieszając • Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach a orzechy kroimy na drobne kawałki i połowę dodajemy do przygotowanej masy • Całość mieszamy i wylewamy na posmarowaną formę (smarujemy tylko dno, bez boków) • Ciasto marchewkowe pieczemy w 180 stopniach przez 40-45 minut, okresowo sprawdzając patyczkiem
Polewa: • Wszystkie składniki mieszamy razem a następnie ubijamy mikserem • Gotową polewę rozprowadzamy na torcie jak przestanie być gorące • Całość dekorujemy posypując po wierzchu pozostałymi orzechami