Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewka na słodko czyli deser palce lizać, w tę myśl doskonale wpisuje się ciasto marchewkowe. Jeśli macie w domu zalegającą marchewkę to jest to doskonały sposób żeby ją wykorzystać. Ciasto marchewkowe jest wilgotne, puszyste i doskonale komponuje się z słodką serkową polewą. Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 3711
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 41
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 108
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 1049
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 3711
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 41
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 108
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 1049
Składniki
Ciasto: • Mieszamy razem: mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, sodę oczyszczoną, cynamon oraz sól • Jajka ucieramy z cukrem trzcinowym a następnie dodajemy olej oraz pozostałe suche składniki powoli mieszając • Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach a orzechy kroimy na drobne kawałki i połowę dodajemy do przygotowanej masy • Całość mieszamy i wylewamy na posmarowaną formę (smarujemy tylko dno, bez boków) • Ciasto marchewkowe pieczemy w 180 stopniach przez 40-45 minut, okresowo sprawdzając patyczkiem
Polewa: • Wszystkie składniki mieszamy razem a następnie ubijamy mikserem • Gotową polewę rozprowadzamy na torcie jak przestanie być gorące • Całość dekorujemy posypując po wierzchu pozostałymi orzechami