Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 178 Ocena: 2634
Dodano: 03.11.2018
Odsłon: 4215
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Ciasto:
• Mieszamy razem: mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, sodę oczyszczoną, cynamon oraz sól
• Jajka ucieramy z cukrem trzcinowym a następnie dodajemy olej oraz pozostałe suche składniki powoli mieszając
• Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach a orzechy kroimy na drobne kawałki i połowę dodajemy do przygotowanej masy
• Całość mieszamy i wylewamy na formę wysmarowaną margaryną
• Ciasto marchewkowe pieczemy w 180 stopniach przez 40-45 minut, okresowo sprawdzając patyczkiem
Polewa:
• Wszystkie składniki mieszamy razem a następnie ubijamy mikserem
• Gotową polewę rozprowadzamy na torcie jak przestanie być gorące
• Całość dekorujemy posypując po wierzchu pozostałymi orzechami
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Kawa-z-mlekiem 03 listopada 2018Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam ciasto marchewkowe zawsze i wszędzie, Twoje wygląda bardzo apetycznie i kusząco :-)2 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 03 listopada 2018Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam ciasto marchewkowe w każdej postaci :-)1 Kto głosował? | Odpowiedz