Do góry

Desery Przepis na:

Deser arbuzowo-waniliowy

Deser arbuzowo-waniliowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 402 Ocena: 5018

Dodano:

Odsłon: 173

Proponuję smaczny deser na weekend. Jest pyszny i z pewnością poprawi każdemu nastój, nawet w deszczowy dzień.

Składniki

  • 300 g serka waniliowego
  • 2 galaretki (cytrynowa i arbuzowa)
  • kawałek arbuza
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Deser arbuzowo-waniliowy

Przygotowanie

  1. Galaretkę cytrynową rozpuścić w dwóch szklankach gorącej, przegotowanej wody. Ostudzoną dać do lodówki. Gdy zacznie tężeć wymieszać ją z serkiem waniliowym. Tak powstałą masą napełnić pucharki i dać je do lodówki. Galaretkę arbuzową rozpuścić w jednej szklance gorącej, przegotowanej wody. Wystudzić i dać do lodówki. Gdy zacznie tężeć wylać ją do pucharków. Dodać cząstki arbuza i jeszcze jakąś godzinę potrzymać w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń