Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki a zarazem przepyszny deser brzoskwiniowy i nie pytajcie ile on ma kalorii bo i tak od czasu do czasu trzeba wrzucić na luz :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5309
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 859
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11738
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1319
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5309
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 859
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11738
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1319
Składniki
Śmietanę ubijamy na sztywno. Cukier puder i serek mascarpone dodajemy do bitej śmietany w 3 etapach, każdorazowo po dodaniu mieszamy mikserem. 6 połówek brzoskwiń blendujemy na gładki mus i wlewamy go do 4 szklaneczek, następnie dodajemy do każdej z nich bitą śmietanę z serkiem oraz pozostałe brzoskwinie pokrojone w drobną kosteczkę. Całość posypujemy pokruszonymi herbatnikami.