Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten deser jest szybki w wykonaniu i równie szybko znika z salaterki. Jest jak to się mówi po włosku-buonissimo. Zapraszam na film na mój kanał na YouTube-Mangiare u Ewki
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 719
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22745
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15111
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4841
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45360
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 719
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22745
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15111
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4841
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45360
Składniki
Potrzebnych nam będzie 6 salaterek . Wszystkie składniki muszą być dobrze schłodzone włącznie z likierem. Ubijamy na sztywno śmietanę pod koniec dodajemy cukier i śmietan fix, następnie dodajemy nasz serek mascarpone i dalej miksujemy przez 1 minutę i na koniec wlewamy likier cytrynowy -limoncello jeśli nie masz zrób beż likieru.
Brzoskwinie odcedzamy ,sok z brzoskwiń łączymy z wodą natomiast brzoskwinie kroimy w kostkę. Biszkopty moczymy w roztworze wody z sokiem i układamy po 4 biszkopty w każdej salaterce.
Na biszkopty wykładamy część masy układamy część owoców a następnie wykładamy pozostałą masę i na to pozostałe brzoskwinie.
Na koniec ucieramy czekoladę.
Deser jest już gotowy do serwowania. Deser możemy wstawić do lodówki na czas oczekiwania gości. Zapraszam na film na YouTube na kanał-Mangiare u Ewki Smacznego!