Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatny, ekspresowy do zrobienia ... z nutką mojego ulubionego ajerkoniaku :-)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15692
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4725
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 393
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15692
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4725
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 393
Składniki
Budyń ugotować, przestudzić. Zmiksować z ajerkoniakiem. Ubić śnieżkę razem z kakao, można dodać trochę cukru pudru (ja nie dodawałam). Deser przełozyć do salaterki lub szklanek : budyń, śnieżka, budyń, śnieżka. Udekorowałam kawałkami ptasiego mleczka i polałam ajerkoniakiem. Schłodzić w lodówce. Smacznego :-)