Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie prosty deser budyniowy poratuje, gdy do domu zawitają niespodziewani goście albo gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Wystarczą składniki, które większość i tak ma w domu lub są łatwo dostępne w osiedlowym sklepie. Połącz kilka produktów, by cieszyć się połączeniem waniliowego i kremowego budyniu z chrupiącym dodatkiem orzechowo-czekoladowym.
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4890
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 33
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 35
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 166
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4890
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 33
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 35
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 166
Składniki
Połam herbatniki na mniejsze kawałki. Wsyp je wraz z orzechami do kielicha rozdrabniacza (lub blendera). Pokrusz (zmiksuj) na niezbyt drobny żwirek.
Szklankę mleka zagotuj, a drugą wlej do miski. Do mleka w misce wsyp cukier wanilinowy i budyń - dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek. Tak zrobioną miksturę wlej następnie do gotującego się mleka. Mieszając, gotuj budyń przez ok. 3 minuty. Po tym czasie zdejmij z ognia.
Na spód pucharków lub miseczek wysyp po łyżce mieszanki herbatników i orzechów (zostaw jeszcze część na wierzch deseru budyniowego). Teraz przełóż masę budyniową, a z góry posyp ją resztką ciasteczkowego żwiru. Gotowe!