Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy deser z chia i truskawkami. Bez dodatku cukru! Deser należy wykonać dzień wcześniej i wstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień możemy rozkoszować się jego smakiem. Jest na tyle prosty, że każdy poradzi sobie z jego wykonaniem.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23544
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 177
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 368
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 531
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23544
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 177
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 368
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 531
Składniki
Do miseczki wsyp nasiona chia i zalej je zimnym mlekiem. Składniki wymieszaj i wstaw do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).
Do osobnej miski przełóż połowę truskawek, wlej jogurt naturalny, dodaj erytrytol. Składniki zmiksuj na gładką masę. Miskę z jogurtem i truskawkami również wstaw do lodówki do schłodzenia.
Na drugi dzień wlej do szklanek po połowie jogurtu truskawkowego. Na górę wyłóż po połowie puddingu chia. Deser ozdób pozostałymi truskawkami. Smacznego!