Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na miłe popołudnie przy kawie. Serdecznie polecam.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4473
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5909
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12703
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4473
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5909
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12703
Składniki
Galaretkę cytrynową wsypać do miseczki. Zalać szklanką gorącej, przegotowanej wody. Wystudzić i dać do lodówki. Gdy zacznie zastygać wymieszać z jogurtem. Orzechy i połamaną czekoladę zblendować na piasek. Jedną lub dwie kostki czekolady odłożyć do dekoracji. Należy je zetrzeć na tarce. Do pucharków nakładać najpierw warstwę ciemną. Lekko docisnąć łyżeczką. Następna warstwa jest jasna. Potem jeszcze raz warstwa ciemna i jasna. Wierzch posypać starą czekoladą. Można na jakiś czas dać do lodówki - u mnie zjedzony od razu po przygotowaniu.