Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na miłe popołudnie przy kawie. Serdecznie polecam.
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 52
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2073
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 870
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 17836
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 52
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2073
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 870
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 17836
Składniki
Galaretkę cytrynową wsypać do miseczki. Zalać szklanką gorącej, przegotowanej wody. Wystudzić i dać do lodówki. Gdy zacznie zastygać wymieszać z jogurtem. Orzechy i połamaną czekoladę zblendować na piasek. Jedną lub dwie kostki czekolady odłożyć do dekoracji. Należy je zetrzeć na tarce. Do pucharków nakładać najpierw warstwę ciemną. Lekko docisnąć łyżeczką. Następna warstwa jest jasna. Potem jeszcze raz warstwa ciemna i jasna. Wierzch posypać starą czekoladą. Można na jakiś czas dać do lodówki - u mnie zjedzony od razu po przygotowaniu.