Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na miłe popołudnie przy kawie. Serdecznie polecam.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1218
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 331
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1218
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 331
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Składniki
Galaretkę cytrynową wsypać do miseczki. Zalać szklanką gorącej, przegotowanej wody. Wystudzić i dać do lodówki. Gdy zacznie zastygać wymieszać z jogurtem. Orzechy i połamaną czekoladę zblendować na piasek. Jedną lub dwie kostki czekolady odłożyć do dekoracji. Należy je zetrzeć na tarce. Do pucharków nakładać najpierw warstwę ciemną. Lekko docisnąć łyżeczką. Następna warstwa jest jasna. Potem jeszcze raz warstwa ciemna i jasna. Wierzch posypać starą czekoladą. Można na jakiś czas dać do lodówki - u mnie zjedzony od razu po przygotowaniu.