Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na miłe popołudnie przy kawie. Serdecznie polecam.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6375
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6375
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Galaretkę cytrynową wsypać do miseczki. Zalać szklanką gorącej, przegotowanej wody. Wystudzić i dać do lodówki. Gdy zacznie zastygać wymieszać z jogurtem. Orzechy i połamaną czekoladę zblendować na piasek. Jedną lub dwie kostki czekolady odłożyć do dekoracji. Należy je zetrzeć na tarce. Do pucharków nakładać najpierw warstwę ciemną. Lekko docisnąć łyżeczką. Następna warstwa jest jasna. Potem jeszcze raz warstwa ciemna i jasna. Wierzch posypać starą czekoladą. Można na jakiś czas dać do lodówki - u mnie zjedzony od razu po przygotowaniu.