Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2443
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18178
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2443
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18178
Składniki
W małym rondelku rozpuszczamy margarynę. Do rozpuszczonej lekko przestudzonej margaryny dodać w kawałkach czekoladę. Dokładnie wymieszać i odstawić do przestudzenia. Żółtka roztrzepać widelcem i dodać do przestudzonej ale nie zimnej masy czekoladowej. Na samym końcu dodajemy białka ubite na sztywną pianę i przestudzoną rozpuszczoną żelatynę. Całość delikatnie mieszamy. Wlewamy do pucharków i odstawiamy w chłodne miejsce do zastygnięcia.