Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwa od: Da-danio Nut-Nutella A-arbuz Kok-kokos Pyszny ,mało słodki deser w sam raz na upalne dni i wieczory.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 31
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 58
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 31
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 58
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Składniki
Warstwa z nutellą: Nutellę najlepiej wystawić z lodówki ,tak by była płynna. Mieszamy ją z mlekiem ,oraz rozrobioną w wodzie i ostudzoną żelatyną. Wstawiamy do lodówki ,a gdy masa zacznie tężeć ,to mieszamy ją z pokruszonymi herbatnikami. Masę wylewamy do tortownicy (u mnie 20 cm) ,wstawiamy do lodówki ,do zupełnego stężenia. Masa serowa: Serki Danio (u mnie z kawałkami czekolady) mieszamy z rozrobioną w gorącej wodzie i ostudzoną żelatyną ,wylewamy na masę z nutellą. Wstawiamy do lodówki. Gdy masa zacznie tężeć , „wbijamy” w nią (lekko) kawałki pokrojonego arbuza i ponownie wstawiamy do całkowitego stężenia masy. Masa z arbuzem: Pokrojonego w kawałki arbuza (bez pestek) układamy na masie serowej. Galaretki rozrabiamy w gorącej wodzie (w mniejszej ilości niż na opakowaniu) ,studzimy i wylewamy na masę serową. Ponownie wstawiamy do lodówki. Masa kokosowa: Napój kokosowy dokładnie mieszamy z rozrobioną w gorącej wodzie żelatyną ,studzimy i wylewamy na masę z arbuzem.