Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwa od: Da-danio Nut-Nutella A-arbuz Kok-kokos Pyszny ,mało słodki deser w sam raz na upalne dni i wieczory.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 177
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 177
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Składniki
Warstwa z nutellą: Nutellę najlepiej wystawić z lodówki ,tak by była płynna. Mieszamy ją z mlekiem ,oraz rozrobioną w wodzie i ostudzoną żelatyną. Wstawiamy do lodówki ,a gdy masa zacznie tężeć ,to mieszamy ją z pokruszonymi herbatnikami. Masę wylewamy do tortownicy (u mnie 20 cm) ,wstawiamy do lodówki ,do zupełnego stężenia. Masa serowa: Serki Danio (u mnie z kawałkami czekolady) mieszamy z rozrobioną w gorącej wodzie i ostudzoną żelatyną ,wylewamy na masę z nutellą. Wstawiamy do lodówki. Gdy masa zacznie tężeć , „wbijamy” w nią (lekko) kawałki pokrojonego arbuza i ponownie wstawiamy do całkowitego stężenia masy. Masa z arbuzem: Pokrojonego w kawałki arbuza (bez pestek) układamy na masie serowej. Galaretki rozrabiamy w gorącej wodzie (w mniejszej ilości niż na opakowaniu) ,studzimy i wylewamy na masę serową. Ponownie wstawiamy do lodówki. Masa kokosowa: Napój kokosowy dokładnie mieszamy z rozrobioną w gorącej wodzie żelatyną ,studzimy i wylewamy na masę z arbuzem.