Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie lubisz słodyczy, to ten deser myślę, że przypadnie ci do gustu. Deser słodzony nie cukrem, a owocami.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4805
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13040
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5762
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7341
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4805
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13040
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5762
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7341
Składniki
Jabłko obieramy, wyrzucamy pestki i twardsze części z ogryzka, owoc kroimy na plasterki. Pokrojone jabłko wrzucamy do garnka i podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości. Banana obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do blendera. Dodajemy również połowę naszego duszonego jabłka, zarodki pszenne i jogurt. Razem wszystko miksujemy. Owocową masę wlewamy do szklanek i dekorujemy drugą połową jabłka, bananem, ja użyłam orzecha włoskiego i winogrona fioletowe i zielone.