Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser bez pieczenia z pianką serowo-jagodową. Deser z wkładką z galaretki, bardzo delikatny i pyszny.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22436
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9564
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2099
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4101
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 737
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 373
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22436
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9564
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2099
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4101
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 737
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 373
Składniki
wkładka-Wodę zagotować, odstawić i zaraz rozpuścić w niej galaretkę wiśniową. Ostudzić, przelać do bulionówki i schłodzić w lodówce do zestalenia.Obkroić nożem i obrócić na talerzyk.
pianka-Z galaretkami agrestowymi postąpić tak samo tylko do rozpuszczenia. Ostudzić do lekkiego tężenia. Schłodzoną śmietankę ubić z pudrem i śnieżką. Potem dodawać porcjami jogurt, frużelinę i ubić. Na koniec dolewać tężejącą galaretkę i ubić ale nie za długo. Przelać połowę do formy, włożyć galaretkę wiśniową. ( formę, najpewniej będzie jak włożymy ją do odpowiedniej miski. Forma musi być stabilna inaczej może deser wypłynąć.)
Zalać resztą masy i ułożyć biszkopty.Schłodzić najmniej dwie godziny.
Zastygnięty deser, przykryć paterą i obrócić. Ostrożnie zdjąć formę.