Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na deser jogurtowy z granolą, musem z mango, świeżą figą i miodem piniowym o łagodnym i aksamitnym smaku. Kocham takie zdrowe desery, które często wybieram na drugie śniadanie. Dodają mi mnóstwo energii i cudownie rozpieszczają kubki smakowe :D
Młoda kapusta duszona z dodatkiem małych pomidorków, zaprawiona śmietaną z kl...
Odsłon: 81
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 98
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40754
Młoda kapusta duszona z dodatkiem małych pomidorków, zaprawiona śmietaną z kl...
Odsłon: 81
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 98
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40754
Składniki
Obrane i pozbawione pestki mango miksujemy na jednolity i gładki mus. Na dnie pucharków układamy jedną warstwę jogurtu greckiego, następnie mus z mango i kolejną warstwę jogurtu. Wierzch posypujemy ulubioną granolą, na której układamy pokrojone figi. Całość polewamy łyżką miodu pionowego i gotowe! :)
Taki deser możemy również przygotować na drugie śniadanie do pracy. Pamiętajmy wtedy, aby granolę dodać tuż przed zjedzeniem, aby pozostała chrupka. Życzę smacznego! :)