Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7932
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1226
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13698
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7932
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1226
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13698
Składniki
Listki żelatyny moczymy w zimnej wodzie. Po 5 minutach odsączamy i zalewamy niewielką ilością wrzątku Serki mieszamy z cukrem i wlewamy rozpuszczoną żelatynę. Mieszamy łyżką Galaretki rozpuszczamy, każdą osobno. Na dno pucharków wlewamy ciemniejszą galaretkę. Gdy stężeje dodajemy masę serową. Na wierzch układamy maliny i zalewamy jasną galaretką. Z podanych proporcji wyszły dwa bardzo duże pucharki i trzy mniejsze, Polecam gorąco :)