Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8150
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 405
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8150
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 405
Składniki
Listki żelatyny moczymy w zimnej wodzie. Po 5 minutach odsączamy i zalewamy niewielką ilością wrzątku Serki mieszamy z cukrem i wlewamy rozpuszczoną żelatynę. Mieszamy łyżką Galaretki rozpuszczamy, każdą osobno. Na dno pucharków wlewamy ciemniejszą galaretkę. Gdy stężeje dodajemy masę serową. Na wierzch układamy maliny i zalewamy jasną galaretką. Z podanych proporcji wyszły dwa bardzo duże pucharki i trzy mniejsze, Polecam gorąco :)