Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako miłośniczka czekolady nie mogłam się oprzeć. Ten deser jest niesamowicie czekoladowy :) Polecam wszystkim, którzy kochają czekoladę :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8416
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 508
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8416
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 508
Składniki
Jajka należy sparzyć. Czekoladę z rumem rozpuszczam w kąpieli wodnej. Masło roztapiam i następnie dobrze ucieram z cukrem, aż cukier się rozpuści. Masło dodaję do czekolady, dodaję też migdały, żółtka i pokruszone biszkopty. Wszystko mieszam do połączenia. Białka ubijam na sztywną pianę i dodaję do masy. Wszystko delikatnie mieszam do połączenia. Masę wylewam do formy wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia i wstawiam do lodówki na 4 godziny. Po zastygnięciu deser wyciągam z formy, ściągam papier i przyozdabiam kawałkami pomarańczy. Smacznego :)