Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, szybki deser, który uda się każdemu i posmakuje większości :) Z podanych ilości przygotujemy 3 porcje.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3713
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3801
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 368
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 677
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3713
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3801
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 368
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 677
Składniki
Kiwi obieramy ze skórki, kroimy na plastry (3 odstawiamy do przystrojenia), ucieramy na pure, dodajemy 1 łyżkę cukru pudru, mieszamy, przekładamy do miseczki. Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i usztywniaczem. Truskawki pozbawiamy szypułek (3 sztuki odstawiamy do przystrojenia), miksujemy z 1 łyżką cukru pudru, przekładamy do miseczki. Pucharki wypełniamy w 1/3 musem kiwi, potem delikatnie układamy warstwę śmietanki, całość zalewamy delikatnie musem truskawkowym, przystrajamy owocami, schładzamy w lodówce.