Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, szybki deser, który uda się każdemu i posmakuje większości :) Z podanych ilości przygotujemy 3 porcje.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Składniki
Kiwi obieramy ze skórki, kroimy na plastry (3 odstawiamy do przystrojenia), ucieramy na pure, dodajemy 1 łyżkę cukru pudru, mieszamy, przekładamy do miseczki. Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i usztywniaczem. Truskawki pozbawiamy szypułek (3 sztuki odstawiamy do przystrojenia), miksujemy z 1 łyżką cukru pudru, przekładamy do miseczki. Pucharki wypełniamy w 1/3 musem kiwi, potem delikatnie układamy warstwę śmietanki, całość zalewamy delikatnie musem truskawkowym, przystrajamy owocami, schładzamy w lodówce.