Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, szybki deser, który uda się każdemu i posmakuje większości :) Z podanych ilości przygotujemy 3 porcje.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 284
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14937
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2922
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 284
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14937
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2922
Składniki
Kiwi obieramy ze skórki, kroimy na plastry (3 odstawiamy do przystrojenia), ucieramy na pure, dodajemy 1 łyżkę cukru pudru, mieszamy, przekładamy do miseczki. Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i usztywniaczem. Truskawki pozbawiamy szypułek (3 sztuki odstawiamy do przystrojenia), miksujemy z 1 łyżką cukru pudru, przekładamy do miseczki. Pucharki wypełniamy w 1/3 musem kiwi, potem delikatnie układamy warstwę śmietanki, całość zalewamy delikatnie musem truskawkowym, przystrajamy owocami, schładzamy w lodówce.