Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, choć nieco kaloryczny deserek, który polecam wszystkim łasuchom ;)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3575
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3778
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 342
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 621
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3575
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3778
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 342
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 621
Składniki
Nektarynki obrać, zmiksować na mus. Mascarpone zmiksować z jogurtem i łyżką brązowego cukru. Do wysokich szklanek najpierw rozłożyć serek, a następnie rozlać mus z nektarynek.
Truskawki umyć, pozbawić szypułek i zmiksować z pozostałym cukrem na mus. Na warstwie nektarynek rozłożyć czekoladę startą na małych oczkach i przelać truskawki.
Banany obrać, pokroić w plastry i zmiksować z lodami. Lody z bananami rozlać na sam koniec. Wierzch można przyozdobić np. truskawkami :) P.S. Ze względu na zawartość lodów deser dobrze jest zjeść od razu po przygotowaniu ;)