Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mam pojecia skad pochodzi ta nazwa, ale jest równie interesujaca jak smak tej potrawy. Mozna ja spozyc np. jako slodkie danie na kolacje lub deser dla doroslych.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 819
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 819
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Pokroic czerstwe bulki na kromki, uzyc tylko duzych srodkowych kromek, z reszty zrobic np. bulke tarta. Kromki krótko namoczyc w winie, polowe kromek posmarowac dzemem morelowym i przykryc pozostalymi kromkami.
Przygotowac panierke: jajka z ziarenkami wanilii i starta skórka cytrynowa oraz bulke tarta. Kromki obtoczyc najpierw w jajku, potem w bulce tartej i smazyc na klarowanym masle z obydwu stron do uzyskania zlotego koloru. Po usmazeniu odsaczyc reszte tluszczu na reczniku papierowym i posypac kromki cukrem pudrem
Podawac z sosem waniliowym.