Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mam pojecia skad pochodzi ta nazwa, ale jest równie interesujaca jak smak tej potrawy. Mozna ja spozyc np. jako slodkie danie na kolacje lub deser dla doroslych.
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 119
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3151
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 119
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3151
Składniki
Pokroic czerstwe bulki na kromki, uzyc tylko duzych srodkowych kromek, z reszty zrobic np. bulke tarta. Kromki krótko namoczyc w winie, polowe kromek posmarowac dzemem morelowym i przykryc pozostalymi kromkami.
Przygotowac panierke: jajka z ziarenkami wanilii i starta skórka cytrynowa oraz bulke tarta. Kromki obtoczyc najpierw w jajku, potem w bulce tartej i smazyc na klarowanym masle z obydwu stron do uzyskania zlotego koloru. Po usmazeniu odsaczyc reszte tluszczu na reczniku papierowym i posypac kromki cukrem pudrem
Podawac z sosem waniliowym.