Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mam pojecia skad pochodzi ta nazwa, ale jest równie interesujaca jak smak tej potrawy. Mozna ja spozyc np. jako slodkie danie na kolacje lub deser dla doroslych.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1946
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 325
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 750
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17200
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1946
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 325
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 750
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17200
Składniki
Pokroic czerstwe bulki na kromki, uzyc tylko duzych srodkowych kromek, z reszty zrobic np. bulke tarta. Kromki krótko namoczyc w winie, polowe kromek posmarowac dzemem morelowym i przykryc pozostalymi kromkami.
Przygotowac panierke: jajka z ziarenkami wanilii i starta skórka cytrynowa oraz bulke tarta. Kromki obtoczyc najpierw w jajku, potem w bulce tartej i smazyc na klarowanym masle z obydwu stron do uzyskania zlotego koloru. Po usmazeniu odsaczyc reszte tluszczu na reczniku papierowym i posypac kromki cukrem pudrem
Podawac z sosem waniliowym.