Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser na bazie budyniu z owocami i chrupiącą posypką z mąki kokosowej. Zawiera dużą ilość białka, więc jest bardzo sycący. Świetnie pasują do niego sezonowe owoce.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68598
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2074
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68598
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2074
Składniki
Budyń przygotowujemy zgodnie z instrukcją, ale w 300ml mleka i bez cukru. Kiedy lekko ostygnie, miksujemy z serkiem homo i odżywką białkową. Nakładamy do czterech pucharków i wkładamy do lodówki na kilka godzin do mocnego schłodzenia. Zimne masło kroimy w kostkę. Mieszamy z cukrem i mąką kokosową. Smażymy na patelni, często mieszając, aż lekko się zarumieni. Odstawiamy do ostudzenia. Do pucharków z deserem nakładamy porcję owoców i posypujemy posypką kokosową.