Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
deser, który powstał na szybko, z "resztek", które miałam w lodówce :-)
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 108
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4785
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 101
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 108
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4785
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 101
Składniki
Miąższ awokado wyjąć ze skórki, zblendować z bananem, kakao i opcjonalnie cukrem pudrem na gładką jednolitą masę. Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać twarożek, masę kajmakową i krótko zmiksować, do połączenia się składników. Ewentualnie dosłodzić cukrem pudrem. Do szklanek, pucharków lub słoiczków przełożyć krem z awokado, na wierzch wyłożyć masę serowo-kajmakową. Schłodzić kilka godz. w lodówce. Przed podaniem można udekorować płatkami śniadaniowymi.
Smacznego :-)