Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
deser, który powstał na szybko, z "resztek", które miałam w lodówce :-)
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 19
Świąteczne smaki.
Odsłon: 57
Ciasto Śnieżynka bez pieczenia jest banalne w wykonaniu, nie potrzebujesz do...
Odsłon: 1026
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 47006
Roladki mięsne to danie, które łączy w sobie delikatność mięsa, wyrazisty sma...
Odsłon: 65
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 19
Świąteczne smaki.
Odsłon: 57
Ciasto Śnieżynka bez pieczenia jest banalne w wykonaniu, nie potrzebujesz do...
Odsłon: 1026
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 47006
Roladki mięsne to danie, które łączy w sobie delikatność mięsa, wyrazisty sma...
Odsłon: 65
Składniki
Miąższ awokado wyjąć ze skórki, zblendować z bananem, kakao i opcjonalnie cukrem pudrem na gładką jednolitą masę. Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać twarożek, masę kajmakową i krótko zmiksować, do połączenia się składników. Ewentualnie dosłodzić cukrem pudrem. Do szklanek, pucharków lub słoiczków przełożyć krem z awokado, na wierzch wyłożyć masę serowo-kajmakową. Schłodzić kilka godz. w lodówce. Przed podaniem można udekorować płatkami śniadaniowymi.
Smacznego :-)