Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser na bazie popularnych “ryżowych szyszek”, słodki, krówkowo-kajmakowy smak przełamany nutką soli. Musicie tego spróbować.
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 26
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 59
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 26
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 59
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Składniki
Migdały prażymy na suchej patelni na złoty kolor.
Uprażone migdały przekładamy do miski, dodajemy ryż preparowany (troszeczkę zostawiamy do dekoracji), pół puszki kajmaku i dokładnie mieszamy.
Powstałą masę wykładamy na dnie pucharków.
Schłodzoną śmietankę 30% ubijamy.
Dodajemy pozostałą część kajmaku, sól i mieszamy.
Następnie dodajemy serek mascarpone i dokładnie mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Krem wykładamy w pucharkach na ryżu.
Przed podaniem wstawiamy do lodówki na ok 1 godz.
*Deser dekorujemy ryżem preparowanym, migdałami, ulubionymi owocami.