Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser na bazie popularnych “ryżowych szyszek”, słodki, krówkowo-kajmakowy smak przełamany nutką soli. Musicie tego spróbować.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3152
Aromatyczna papryka, smaczny tuńczyk w połączeniu z łazankami , świetne danie...
Odsłon: 188
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6667
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 110
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3152
Aromatyczna papryka, smaczny tuńczyk w połączeniu z łazankami , świetne danie...
Odsłon: 188
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6667
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 110
Składniki
Migdały prażymy na suchej patelni na złoty kolor.
Uprażone migdały przekładamy do miski, dodajemy ryż preparowany (troszeczkę zostawiamy do dekoracji), pół puszki kajmaku i dokładnie mieszamy.
Powstałą masę wykładamy na dnie pucharków.
Schłodzoną śmietankę 30% ubijamy.
Dodajemy pozostałą część kajmaku, sól i mieszamy.
Następnie dodajemy serek mascarpone i dokładnie mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Krem wykładamy w pucharkach na ryżu.
Przed podaniem wstawiamy do lodówki na ok 1 godz.
*Deser dekorujemy ryżem preparowanym, migdałami, ulubionymi owocami.