Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny choć kaloryczny deser z kremówki, mascarpone i truskawek /obecnie niestety mrożonych/ z nutką czekolady. Szybki dodatek do małej czarnej:) Porcja dla dwóch osób lub dla jednego łasucha:)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1359
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1359
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy mikserem na największych obrotach. Po 1-2 min dodajemy cukier a gdy się rozpuści dodajemy porcjami ser mascarpone. Gdy składniki dobrze się połączą dodajemy truskawki i jeszcze chwilę miksujemy. Możemy miksować chwilę - wtedy w deserze będą kawałki owoców lub dłużej - żeby owoce się rozpadły.Użyłam truskawek mrożonych /rozmrożonych/ odsączonych na sicie. Możemy owoców z kompotu lub świeżych. Deser przekładamy do pucharków i dekorujemy startą czekoladą. *Jeśli deser przygotowujemy dużo wcześniej przed podaniem do śmietany możemy dodać śmietanfix lub inny usztywniacz do śmietany - deser będzie sztywniejszy i nie podejdzie wodą.