Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie galaretki i musu truskawkowego
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 315
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 64
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 530
Przepis na pączki domowe z 1 kg mąki to klasyczny sposób na przygotowanie sło...
Odsłon: 76111
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 315
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 64
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 530
Przepis na pączki domowe z 1 kg mąki to klasyczny sposób na przygotowanie sło...
Odsłon: 76111
Składniki
Truskawki umyć, odszypułkować i zmiksować. Białą i czerwoną żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Puree truskawkowe podgrzać i rozpuścić w nim odciśniętą żelatynę. Połowę masy przełożyć do czterech szklanek/pucharków. Do dużej miski (takiej, żeby zmieściły się cztery szklanki) wsypać sól. Szklanki z puree truskawkowym ustawić ukośnie w misce z solą. Miskę wstawić do lodówki na ok. 60 minut.
Białą czekoladę posiekać i rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić na bok. W drugiej misce w kąpieli wodnej ubić na kremową masę jajko, żółtko i cukier. Dodać roztopioną czekoladę i rum do smaku.
Drugą połowę puree truskawkowego jeszcze raz podgrzać i dodać do musu czekoladowego. Ostudzić. Kremówkę ubic na sztywno i dodać do musu. Masę przełożyć do szklanek i ponownie wstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Smacznego :)