Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie galaretki i musu truskawkowego
Deser powstał z potrzeby chwili. Zostały mi zmiksowane mrożone truskawki któr...
Odsłon: 156
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1415
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserw...
Odsłon: 650
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 831
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1415
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserw...
Odsłon: 650
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 831
Składniki
Truskawki umyć, odszypułkować i zmiksować. Białą i czerwoną żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Puree truskawkowe podgrzać i rozpuścić w nim odciśniętą żelatynę. Połowę masy przełożyć do czterech szklanek/pucharków. Do dużej miski (takiej, żeby zmieściły się cztery szklanki) wsypać sól. Szklanki z puree truskawkowym ustawić ukośnie w misce z solą. Miskę wstawić do lodówki na ok. 60 minut.
Białą czekoladę posiekać i rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić na bok. W drugiej misce w kąpieli wodnej ubić na kremową masę jajko, żółtko i cukier. Dodać roztopioną czekoladę i rum do smaku.
Drugą połowę puree truskawkowego jeszcze raz podgrzać i dodać do musu czekoladowego. Ostudzić. Kremówkę ubic na sztywno i dodać do musu. Masę przełożyć do szklanek i ponownie wstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Śląskie makrony odpustowe
Desery
Sernik cytrynowy
Desery
Sernik Zebra
Desery
Szybka babka bez miksera
Śląskie makrony odpustowe
Śląskie makrony odpustowe to ponoć najlepsze ciastka na Śląsku z bułką tartą...
Odsłon: 28
Sernik cytrynowy
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 40