Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miało być szybko, pysznie i słodko. Masę czekoladową trzeba przygotować wcześniej, ale poza tym przygotowanie deseru do pałaszowania zajmuje najwyżej pół godziny.
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5334
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 724
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3680
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 394
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 1975
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5334
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 724
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3680
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 394
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 1975
Składniki
Czekoladę połamać i umieścić w dużej misce. Śmietanę mocno podgrzać i zalać nią czekoladę. Pozostawić na ok. 1 minutę. Potem dokładnie wymieszać trzepaczką aż czekolada się całkowicie rozpuści. Ostudzić, wstawić do lodówki, najlepiej na noc.
Schłodzoną masę zacząć ubijać i stopniowo dodawać do niej serek mascarpone. Miksować przez chwilę do powstania jednolitej, puszystej konsystencji. Przełożyć do pucharków.
Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić w ćwiartki. Wyłożyć na przygotowaną masę.
Śmietanę ubić na sztywno, połączyć z bezikami i wyłożyć na truskawki. Udekorować wiórkami czekoladowymi, miętą i kilkoma truskawkami. Przed podaniem można polać sosem truskawkowym, czekoladowym, ajerkoniakiem..... Smacznego ;)