Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty deser z truskawkami.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 111
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 700
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 78
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 111
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 700
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 78
Składniki
Galaretki rozpuszczamy w 250 ml wrzątku. Truskawki miksujemy blenderem na gładki mus, następnie dodajemy lekko przestudzone galaretki i dokładnie miksujemy. Formę (u mnie około 25 na 20 cm ) wykładamy papierem do pieczenia, na spód wykładamy warstwę herbatników. U mnie 5 sztuk herbatników w jedną stronę i 3 sztuki w drugą. Na herbatniki wykładamy jedną trzecią musu truskawkowego, potem herbatniki i tak do wyczerpania składników. Całość chłodzimy w lodówce około godziny. SMACZNEGO.