Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty deser z truskawkami.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 744
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15169
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4875
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45562
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 744
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15169
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4875
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45562
Składniki
Galaretki rozpuszczamy w 250 ml wrzątku. Truskawki miksujemy blenderem na gładki mus, następnie dodajemy lekko przestudzone galaretki i dokładnie miksujemy. Formę (u mnie około 25 na 20 cm ) wykładamy papierem do pieczenia, na spód wykładamy warstwę herbatników. U mnie 5 sztuk herbatników w jedną stronę i 3 sztuki w drugą. Na herbatniki wykładamy jedną trzecią musu truskawkowego, potem herbatniki i tak do wyczerpania składników. Całość chłodzimy w lodówce około godziny. SMACZNEGO.