Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser warstwowy z delikatnego kremu śmietankowo-czekoladowego, przełożonego biszkoptami i galaretką. Prosty do przygotowania.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2597
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101908
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6296
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2597
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101908
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6296
Składniki
Galaretkę gotujemy i studzimy. Trochę odlewamy do maczania biszkoptów, resztę odstawiamy do lodówki. Część biszkoptów maczamy w galaretce i układamy na spodzie szklanego naczynia. Odstawiamy do lodówki. czekoladę ścieramy na tarce. Schłodzoną śmietanę ubijamy pod koniec dodajemy fix, cukier waniliowy, startą czekoladę i osączone rodzynki.
Na biszkopty nakładamy połowę masy śmietankowej.
Układamy warstwę maczanych w galaretce biszkoptów, potem średnio stężałą galaretkę i drugą połowę kremu.
Posypujemy zmielonymi pestkami dyni lub kakao czy dodatkowo startą czekoladą.
Odstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny.