Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser warstwowy z delikatnego kremu śmietankowo-czekoladowego, przełożonego biszkoptami i galaretką. Prosty do przygotowania.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 182
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 382
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1741
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3286
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26777
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 182
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 382
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1741
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3286
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26777
Składniki
Galaretkę gotujemy i studzimy. Trochę odlewamy do maczania biszkoptów, resztę odstawiamy do lodówki. Część biszkoptów maczamy w galaretce i układamy na spodzie szklanego naczynia. Odstawiamy do lodówki. czekoladę ścieramy na tarce. Schłodzoną śmietanę ubijamy pod koniec dodajemy fix, cukier waniliowy, startą czekoladę i osączone rodzynki.
Na biszkopty nakładamy połowę masy śmietankowej.
Układamy warstwę maczanych w galaretce biszkoptów, potem średnio stężałą galaretkę i drugą połowę kremu.
Posypujemy zmielonymi pestkami dyni lub kakao czy dodatkowo startą czekoladą.
Odstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny.