Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser warstwowy z delikatnego kremu śmietankowo-czekoladowego, przełożonego biszkoptami i galaretką. Prosty do przygotowania.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1080
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 33
Przepis dnia
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 2055
Są leciutkie, puszyste i z chrupiącą skórką, trudno się im oprzeć.
Odsłon: 31
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1080
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 33
Przepis dnia
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 2055
Są leciutkie, puszyste i z chrupiącą skórką, trudno się im oprzeć.
Odsłon: 31
Składniki
Galaretkę gotujemy i studzimy. Trochę odlewamy do maczania biszkoptów, resztę odstawiamy do lodówki. Część biszkoptów maczamy w galaretce i układamy na spodzie szklanego naczynia. Odstawiamy do lodówki. czekoladę ścieramy na tarce. Schłodzoną śmietanę ubijamy pod koniec dodajemy fix, cukier waniliowy, startą czekoladę i osączone rodzynki.
Na biszkopty nakładamy połowę masy śmietankowej.
Układamy warstwę maczanych w galaretce biszkoptów, potem średnio stężałą galaretkę i drugą połowę kremu.
Posypujemy zmielonymi pestkami dyni lub kakao czy dodatkowo startą czekoladą.
Odstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny.