Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser warstwowy z delikatnego kremu śmietankowo-czekoladowego, przełożonego biszkoptami i galaretką. Prosty do przygotowania.
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 165
Pyszne owsiano-kakaowe kuleczki których nie trzeba piec ! UWAGA: Jest to des...
Odsłon: 172
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 151
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 165
Pyszne owsiano-kakaowe kuleczki których nie trzeba piec ! UWAGA: Jest to des...
Odsłon: 172
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 151
Składniki
Galaretkę gotujemy i studzimy. Trochę odlewamy do maczania biszkoptów, resztę odstawiamy do lodówki. Część biszkoptów maczamy w galaretce i układamy na spodzie szklanego naczynia. Odstawiamy do lodówki. czekoladę ścieramy na tarce. Schłodzoną śmietanę ubijamy pod koniec dodajemy fix, cukier waniliowy, startą czekoladę i osączone rodzynki.
Na biszkopty nakładamy połowę masy śmietankowej.
Układamy warstwę maczanych w galaretce biszkoptów, potem średnio stężałą galaretkę i drugą połowę kremu.
Posypujemy zmielonymi pestkami dyni lub kakao czy dodatkowo startą czekoladą.
Odstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny.