Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser warstwowy z delikatnego kremu śmietankowo-czekoladowego, przełożonego biszkoptami i galaretką. Prosty do przygotowania.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9975
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8995
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6373
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9975
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8995
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6373
Składniki
Galaretkę gotujemy i studzimy. Trochę odlewamy do maczania biszkoptów, resztę odstawiamy do lodówki. Część biszkoptów maczamy w galaretce i układamy na spodzie szklanego naczynia. Odstawiamy do lodówki. czekoladę ścieramy na tarce. Schłodzoną śmietanę ubijamy pod koniec dodajemy fix, cukier waniliowy, startą czekoladę i osączone rodzynki.
Na biszkopty nakładamy połowę masy śmietankowej.
Układamy warstwę maczanych w galaretce biszkoptów, potem średnio stężałą galaretkę i drugą połowę kremu.
Posypujemy zmielonymi pestkami dyni lub kakao czy dodatkowo startą czekoladą.
Odstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny.