Do góry

Desery Przepis na:

Deser z borówkami i mascarpone

Deser z borówkami i mascarpone

Autor:

Przepisów i artykułów: 339 Ocena: 4108

Dodano:

Odsłon: 5646

Łatwy, smaczny i szybki w przygotowaniu. Polecam.

Składniki

  • 5-6 sztuk kakaowych herbatników
  • 200 g serka mascarpone
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 1 szkl. borówek
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Herbatniki pokruszyć. Serek mascarpone utrzeć z cukrem pudrem i jogurtem na jednolitą masę. Borówki umyć. Na dno pucharków wyłożyć połowę herbatników. Następna warstwa to krem z mascarpone. Na nią borówki. Następnie jeszcze raz powtórzyć te same warstwy tj. herbatniki, krem z mascarpone, borówki. Od razu można podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń