Do góry

Desery Przepis na:

Deser z brzoskwiń, bakalii i ryżu

Deser z brzoskwiń, bakalii i ryżu

Autor:

Przepisów i artykułów: 426 Ocena: 6070

Dodano:

Odsłon: 279

Smaczna przekąska np. na podwieczorek. Wykonanie bardzo łatwe. Serdecznie polecam.

Składniki

  • 100 g ryżu basmati
  • 3-4 brzoskwinie
  • 2 łyżki rodzynek
  • 4-5 orzechów włoskich
  • 3-4 łyżki syropu z agawy
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Deser z brzoskwiń, bakalii i ryżu

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić na cząstki. Rodzynki namoczyć w ciepłej, przegotowanej wodzie na kilka minut. Potem wodę odlać. Orzechy pokroić na mniejsze cząstki. Odsączony ryż, pokrojone brzoskwinie, rodzynki i orzechy wymieszać razem w miseczce. Polać syropem z agawy. Gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń