Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam trochę zamrożonych brzoskwiń. Zgodnie z zasadą, że w kuchni nic nie może się zmarnować wykorzystałam je do smacznego deseru. Dzielę się przepisem , bo naprawdę było smaczne jedzonko.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1951
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 326
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 751
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17201
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1951
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 326
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 751
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17201
Składniki
Galaretkę rozpuścić w gorącej przegotowanej wodzie. Rozlać ją równo do dwóch miseczek. Przestudzić i wstawić do lodówki. Brzoskwinie rozmrozić. Ja po rozmrożeniu je nieco przesmażyłam w syropie cukrowym. Herbatniki dać do woreczka foliowego i drobno pokruszyć przy pomocy wałka do ciasta. Następnie przełożyć do pucharków. Zastygającą galaretkę z jednej miseczki połączyć z serkiem i przełożyć do pucharków. Galaretkę z drugiej miseczki wymieszać z brzoskwiniami. Wyłożyć na wierzch deseru. Pucharki dać jeszcze na jakieś 30 minut do lodówki, aby galaretka dobrze stężała.