Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam trochę zamrożonych brzoskwiń. Zgodnie z zasadą, że w kuchni nic nie może się zmarnować wykorzystałam je do smacznego deseru. Dzielę się przepisem , bo naprawdę było smaczne jedzonko.
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 547
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 41194
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 547
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 41194
Składniki
Galaretkę rozpuścić w gorącej przegotowanej wodzie. Rozlać ją równo do dwóch miseczek. Przestudzić i wstawić do lodówki. Brzoskwinie rozmrozić. Ja po rozmrożeniu je nieco przesmażyłam w syropie cukrowym. Herbatniki dać do woreczka foliowego i drobno pokruszyć przy pomocy wałka do ciasta. Następnie przełożyć do pucharków. Zastygającą galaretkę z jednej miseczki połączyć z serkiem i przełożyć do pucharków. Galaretkę z drugiej miseczki wymieszać z brzoskwiniami. Wyłożyć na wierzch deseru. Pucharki dać jeszcze na jakieś 30 minut do lodówki, aby galaretka dobrze stężała.