Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity pomysł na deser lub fantastyczne śniadanie. Pudding chia z mlekiem kokosowym to nie tylko bogactwo smaku, ale także duża dawka witamin. Nasiona chia są cennym źródłem błonnika, który jest niezwykle istotny w diecie każdego człowieka. Dzięki niemu nasz przewód pokarmowy działa prawidłowo. Błonnik chroni przed zaparciami, pomaga obniżyć poziom cholesterolu i glukozy we krwi. Nasiona chia zawierają również cenne kwasy tłuszczowe, które stymulują pracę mózgu, wzroku i utrzymują serce w dobrej kondycji.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 293
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40433
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5311
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 293
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40433
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5311
Składniki
Do garnka przełóż maliny i zacznij podgrzewać. Gdy owoce się rozmrożą i puszczą sok zdejmij garnek z ognia, następnie zblenduj na gładką masę. Dodaj 10 g nasion chia i zamieszaj.
W misce wymieszaj mleczko kokosowe wraz z nasionami chia i pastą waniliową. Gdy składniki się połączą odstaw na 10 minut, po czym ponownie zamieszaj.
Na dnie słoiczków umieść sos malinowy, następnie masę kokosową. Włóż do lodówki na minimum godzinę, najlepiej na całą noc.
Po wyjęciu z lodówki na wierzchu puddingu ułóż borówki i maliny.