Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota, chciałoby się powiedzieć. Serdecznie polecam.
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 255
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 391
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 255
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 391
Składniki
Winogrona umyć i poobrywać. Z przesianej mąki, cukru pudru, wiórków kokosowych i masła przygotować kruszonkę. Rozłożyć ją w foremce zaopatrzonej w papier do pieczenia. Piec około 30 minut w 200 st. C. Kilka razy przemieszać. Powinna wyraźnie zbrązowieć. Kruszonkę wystudzić. Serek zblendować z cukrem pudrem na jednolitą masę. Wymieszać go ze startą czekoladą. Do pucharków nałożyć najpierw kruszonkę. Następna warstwa to winogrona. Potem krem z serka i czekolady. Znów kruszonka. Na wierzch winogrona.