Do góry

Desery Przepis na:

Deser z ciemnymi winogronami

Deser z ciemnymi winogronami

Autor:

Przepisów i artykułów: 335 Ocena: 4028

Dodano:

Odsłon: 2234

Pychota, chciałoby się powiedzieć. Serdecznie polecam.

Składniki

  • 1 kiść ciemnych winogron
  • kruszonka:
  • 50 g mąki pszennej
  • 50 g miękkiego masła
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 50 g cukru pudru
  • krem:
  • 1 serek wiejski "Cottage Cheese" (200 g)
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Winogrona umyć i poobrywać. Z przesianej mąki, cukru pudru, wiórków kokosowych i masła przygotować kruszonkę. Rozłożyć ją w foremce zaopatrzonej w papier do pieczenia. Piec około 30 minut w 200 st. C. Kilka razy przemieszać. Powinna wyraźnie zbrązowieć. Kruszonkę wystudzić. Serek zblendować z cukrem pudrem na jednolitą masę. Wymieszać go ze startą czekoladą. Do pucharków nałożyć najpierw kruszonkę. Następna warstwa to winogrona. Potem krem z serka i czekolady. Znów kruszonka. Na wierzch winogrona.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń