Do góry

Desery Przepis na:

Deser z czerwonymi porzeczkami

Deser z czerwonymi porzeczkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 426 Ocena: 6062

Dodano:

Odsłon: 253

Czerwone porzeczki już dojrzewają. Warto je wykorzystać do deseru, który dzisiaj proponuję. Jest prosty i smaczny.

Składniki

  • 250 ml śmietany kremówki 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 szkl. czerwonych porzeczek
  • 100 g herbatników
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Deser z czerwonymi porzeczkami

Przygotowanie

  1. Ubić kremówkę. Musi być ona wyjęta prosto z lodówki. Dodać cukier puder i nadal chwilę ubijać. Następnie dodawać serek mascarpone i ubijać na wolnych obrotach, aż składniki się połączą.
    Na dno pucharków pokruszyć część herbatników. Na nie wyłożyć krem, który otrzymaliśmy z kremówki i serka mascarpone. Na wierzch czerwone porzeczki. Całość przyozdobić herbatnikami. Można od razu podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń